Mesés produkciók az Aranyossy esten

Telt nézőtér, mosolygó gyerekek

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központban péntek este rendezte meg az  Aranyossy  Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola az Aranyossy estet, melyen az intézmény tanulói megmutatták, hogy milyen ügyesen helytállnak a reflektorfényben a színpadon.  A támogató jegyekkel az iskola alapítványát segítették a nézők, és a telt ház világosan jelzi, hogy milyen nagyszerű dolog jó ügy mellé állni.

Az est kezdetén az intézmény igazgatója, Kissné Hatvani Erika, és Nagytiszteletű Bán Csaba református lelkész köszöntötte a nézőket, és méltatta a gyógypedagógusok, pedagógusok, asszisztensek mindennapos munkáit, illetve a gyermekek évek óta színpadra hozott előadásait. A meghívón található idézet is a gyermeki lét nagyszerűségét hozta el a felnőttek számára:

“Mint gyermek, olyan most a lelkem.”
131. zsoltár

Az est folyamán zömében zenés-táncos produkciókat láthattunk, de természetesen most sem maradtunk színdarab nélkül. Megismerhettük például a modern Hófehérke történetét.

Együtt nevethettünk Micimackóval és barátaival.

Felidézhettük gyermekkorunkat a Magyar Népmesék egyik története által, és néhány perc erejéig nosztalgiázhattunk az orosz órákon tanultakon is.

A Dzsungel könyvében Bagira és Balu ringbe szállt Mauglival. Egy másik produkció keretén belül a Pál utcai fiúk is bemasíroztak a színpadra, majd felcsendült a Mi vagyunk a Grund! című dal is.

„Álljunk bele ha kell, bármi jöjjön is el!
Legyen szabad a grund.
Véssük ide ma fel, hogy megmarad ez a hely.
Vagy egyszer belehalunk.

Miért félnénk, miért élnénk,
Ha nem egy álomért?
Miért félnénk, miért élnénk,
Ha nem egy álomért?”

Képek: Kiss Réka